english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Πάολο Σορεντίνο

Φιλμογραφία
1998 L’amore non ha confini (μμ)
2001 La notte lunga (μμ)
2001 L’uomo in più/One Man Up
2004 Le consequenze dell’amore/Οι συνέπειες του έρωτα
2005 Sabato, domenica e lunedì (TV)
2006 L’amico di famiglia/Ο οικογενειακός φίλος
2008 Il Divo
2009 La partita lenta/The Slow Game (μμ/)
2009 L’assegnazione delle tende (μμ - επεισόδιο)
2010 La principessa di Napoli (μμ - επεισόδιο)
2011 This Must Be the Place

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Νάπολη το 1970. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παραπάνω από άντρας, με πρωταγωνιστές τον Τόνι Σερβίλο και τον Αντρέα Ρέντζι, παρουσιάστηκε, το 2001, στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο (τα ιταλικά κινηματογραφικά βραβεία), ενώ απέσπασε την Αργυρή Κορδέλα (το βραβείο της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου) καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενουσκηνοθέτη. Το 2004, σκηνοθέτησε τις Συνέπειες του έρωτα, που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό των Καννών και ενθουσίασαν Ιταλούς και διεθνείς κριτικούς. Η ταινία απέσπασε πολλά σημαντικά βραβεία στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου Ανδρικού Ρόλου και φωτογραφίας. Τρία χρόνια αργότερα, θα επιστρέψει στο διαγωνιστικό των Καννών με την ταινία Ο οικογενειακός φίλος, ενώ το 2008 θα συνεργαστεί γι’άλλη μια φορά με τον Τόνι Σερβίλο, στο Il Divo, με το οποίο θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στο διαγωνιστικό των Καννών, κερδίζοντας αυτή τη φορά το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Η ταινία ήταν υποψήφια και για το Βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ στα Όσκαρ και απέσπασε επίσης 7 βραβεία Ντονατέλο, τρία Χρυσά Τσακ και πέντε Αργυρές Κορδέλες. Το 2010, ο Σορεντίνο εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Hanno tutti ragione, το οποίο κέρδισε κοινό και κριτική, και ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Strega, το πιο σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο στην Ιταλία. Το This Must Be The Place είναι η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία και η τέταρτη ταινία του που συμμετείχε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.

Πάολο Σορεντίνο

Ο οικογενειακός φίλος / Πάολο Σορεντίνο

Ο Τζερεμία ντε Τζερεμέι είναι ένας 70χρονος τοκογλύφος, κακάσχημος, ζάπλουτος, βρόμικος, τσιγκούνης, κυνικός και είρωνας. Έχει μια αρρωστημένη εμμονή με το χρήμα. Όλα έχουν συμβάλει στο να γίνει ένα αρρωστημένο πλάσμα: η μητέρα του, ο πατέρας του, το χρήμα, οι γυναίκες, η ίδια η ζωή! Γι’ αυτό το λόγο νιώθει τόσο μόνος. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μόνος. Όλοι εμείς είμαστε μαζί του...


Σκηνοθεσία:Πάολο Σορεντίνο
Σενάριο:Paolo Sorrentino
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Luca Bigazzi
Μοντάζ:Giogiò Franchini
Ήχος:Daghi Rondanini, Emanuele Cecere
Μουσική:Teho Teardo
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Lino Fiorito
Κοστούμια:Ortensia De Francesco
Με τους:Giacomo Rizzo (Geremia De Geremei), Fabrizio Bentivoglio (Gino), Laura Chiatti (Rosalba De Luca), Gigi Angelillo (Saverio), Clara Bindi (μητέρα του Geremia), Marco Giallini (Attanasio), Lorenzo Gioielli (Montanaro), Alina Nedelea (Belana), Roberta Fiorentini (σύζυγος του Saverio), Geremia Longobardo (Giacomo), Fabio Grossi (κουνιάδος του Saverio)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:wild Bunch, France T. +33 1 5301 5020 F. +33 1 5301 5049 cbaraton@wildbunch.eu www.wildbunch.biz
Ελληνική διανομή:Spentzos Films Ειρήνη Παπαδάκηi T. +30 210 3839 463 F. +30 210 3821 438 spentzos@otenet.gr
Παραγωγός:Francesca Cima, Nicola Giuliano, Domenico Procacci
Παραγωγή:Indigo Film, Italy T. +39 06 7725 0255 F. +39 06 7707 9042 info@indigofilm.it www.indigofilm.it & Fandango, Italy
Χώρα Παραγωγής:Ιταλία-Γαλλία
Συμπαραγωγή:Babe Films, France & Studio Canal, France
Φορμά:35mmΈγχρωμο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:2006
Βραβεία Φωτογραφίας & Σύγχρονου Ήχου - Ciak d’Oro Awards
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 - 23:00 | ID:047
OΛYMΠION:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:212
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία