english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Πάολο Σορεντίνο

Φιλμογραφία
1998 L’amore non ha confini (μμ)
2001 La notte lunga (μμ)
2001 L’uomo in più/One Man Up
2004 Le consequenze dell’amore/Οι συνέπειες του έρωτα
2005 Sabato, domenica e lunedì (TV)
2006 L’amico di famiglia/Ο οικογενειακός φίλος
2008 Il Divo
2009 La partita lenta/The Slow Game (μμ/)
2009 L’assegnazione delle tende (μμ - επεισόδιο)
2010 La principessa di Napoli (μμ - επεισόδιο)
2011 This Must Be the Place

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Νάπολη το 1970. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παραπάνω από άντρας, με πρωταγωνιστές τον Τόνι Σερβίλο και τον Αντρέα Ρέντζι, παρουσιάστηκε, το 2001, στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο (τα ιταλικά κινηματογραφικά βραβεία), ενώ απέσπασε την Αργυρή Κορδέλα (το βραβείο της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου) καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενουσκηνοθέτη. Το 2004, σκηνοθέτησε τις Συνέπειες του έρωτα, που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό των Καννών και ενθουσίασαν Ιταλούς και διεθνείς κριτικούς. Η ταινία απέσπασε πολλά σημαντικά βραβεία στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου Ανδρικού Ρόλου και φωτογραφίας. Τρία χρόνια αργότερα, θα επιστρέψει στο διαγωνιστικό των Καννών με την ταινία Ο οικογενειακός φίλος, ενώ το 2008 θα συνεργαστεί γι’άλλη μια φορά με τον Τόνι Σερβίλο, στο Il Divo, με το οποίο θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στο διαγωνιστικό των Καννών, κερδίζοντας αυτή τη φορά το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Η ταινία ήταν υποψήφια και για το Βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ στα Όσκαρ και απέσπασε επίσης 7 βραβεία Ντονατέλο, τρία Χρυσά Τσακ και πέντε Αργυρές Κορδέλες. Το 2010, ο Σορεντίνο εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Hanno tutti ragione, το οποίο κέρδισε κοινό και κριτική, και ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Strega, το πιο σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο στην Ιταλία. Το This Must Be The Place είναι η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία και η τέταρτη ταινία του που συμμετείχε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.

Πάολο Σορεντίνο

Il Divo / Πάολο Σορεντίνο

Στη Ρώμη, την αυγή, όταν όλοι κοιμούνται, ένας άντρας ξαγρυπνά. Αυτός ο άντρας είναι ο Τζούλιο Αντρεότι. Μένει ξύπνιος γιατί πρέπει να δουλέψει, να γράψει βιβλία, να κυκλοφορήσει στους κύκλους της ελίτ και, τέλος, να προσευχηθεί. Ήρεμος, πολυμήχανος και αινιγματικός, ο Αντρεότι είναι, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, το συνώνυμο της εξουσίας στην Ιταλία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αυτός ο ανέκφραστος αλλά ταυτόχρονα υπαινικτικός, διφορούμενος αλλά και καθησυχαστικός πολιτικός φαίνεται έτοιμος ν’ αναλάβει την έβδομη θητεία του ως πρωθυπουργού, χωρίς ίχνος υπεροψίας αλλά και χωρίς ταπεινοφροσύνη. Αναδύεται πάντα αλώβητος: από εκλογικές μάχες, τρομοκρατικές τραγωδίες ή συκοφαντικές δυσφημίσεις. Παραμένει ανέγγιχτος, απαράλλακτος. Έως ότου η μεγαλύτερη δύναμη στην Ιταλία, η Μαφία, του κηρύσσει πόλεμο. Και τότε τα πράγματα αλλάζουν για τον αινιγματικό, αθάνατο Αντρεότι. Ή μήπως απλώς δείχνουν πως αλλάζουν; Ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Αντρεότι δεν αμαυρώνεται εύκολα, γιατί είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα και τη ζωή, και τους ανθρώπους.


Σκηνοθεσία:Πάολο Σορεντίνο
Σενάριο:Paolo Sorrentino
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Luca Bigazzi
Μοντάζ:Cristiano Travaglioli
Ήχος:Emanuele Cecere
Μουσική:Teho Teardo
Κοστούμια:Daniela Ciancio
Με τους:Toni Servillo (Giulio Andreotti), Anna Bonaiuto (Livia Danese), Giulio Bosetti (Eugenio Scalfari), Flavio Bucci (Franco Evangelisti), Carlo Buccirosso (Paolo Cirino Pomicino), Giorgio Colangeli (Salvo Lima), Alberto Cracco (Don Mario), Piera Degli Esposti (Signora Enea), Lorenzo Gioielli (Mino Pecorelli), Paolo Graziosi (Aldo Moro), Gianfelice Imparato (Vincenzo Scotti), Massimo Popolizio (Vittorio Sbardella)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Beta Cinema T. +49 89 673 469 beta@betacinema.com www.betacinema.com
Ελληνική διανομή:Rosebud - Ζήνος Παναγιωτίδης T. +30 210 678 6505 F. +30 210 675 5067 zpan@odeon.gr www.odeon.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Lino Fiorito
Παραγωγός:Nicola Giuliano, Francesca Cima, Andrea Occhipinti, Maurizio Coppolecchia
Παραγωγή:Indigo Film, Italy T. +39 06 7725 0255 F. +39 06 7707 9042 info@indigofilm.it www.indigofilm.it
Χώρα Παραγωγής:Ιταλία-Γαλλία
Συμπαραγωγή:Lucky Red (Italy), Parco Films (Italy), Babe Films
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο-Έγχρωμo
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:2008
Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής & Βραβείο Vulcain Καλλιτέχνη-Τεχνικού - Φεστιβάλ Καννών 2008, Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Β΄Γυναικείου Ρόλου, Φωτογραφίας, Πρωτότυπης Μουσικής, Κοστουμιών, Μακιγιάζ, Κομμώσεων και ΕιδικώνΕφέ - David Di Donatello Awards 2009, Ευρωπαίος ηθοποιός 2008 (Toni Servillo),  Βραβείο Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Παραγωγής, Φωτογραφίας, Μουσικής Επένδυσης, Κοστουμιών & Σκηνικών - Bari IFF 2008
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 - 19:45 | ID:025
OΛYMΠION:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:912
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία