english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Επίσημο Διεθνές Πρόγραμμα
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Ελληνικές Ταινίες
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Πειραματικό Φόρουμ
 Νεανική Οθόνη
 Βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους

Σκηνοθεσία
Πάολο Σορεντίνο

Φιλμογραφία
1998 L’amore non ha confini (μμ)
2001 La notte lunga (μμ)
2001 L’uomo in più/One Man Up
2004 Le consequenze dell’amore/Οι συνέπειες του έρωτα
2005 Sabato, domenica e lunedì (TV)
2006 L’amico di famiglia/Ο οικογενειακός φίλος
2008 Il Divo
2009 La partita lenta/The Slow Game (μμ/)
2009 L’assegnazione delle tende (μμ - επεισόδιο)
2010 La principessa di Napoli (μμ - επεισόδιο)
2011 This Must Be the Place

Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Νάπολη το 1970. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Παραπάνω από άντρας, με πρωταγωνιστές τον Τόνι Σερβίλο και τον Αντρέα Ρέντζι, παρουσιάστηκε, το 2001, στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο (τα ιταλικά κινηματογραφικά βραβεία), ενώ απέσπασε την Αργυρή Κορδέλα (το βραβείο της Ένωσης Ιταλών Κριτικών Κινηματογράφου) καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενουσκηνοθέτη. Το 2004, σκηνοθέτησε τις Συνέπειες του έρωτα, που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό των Καννών και ενθουσίασαν Ιταλούς και διεθνείς κριτικούς. Η ταινία απέσπασε πολλά σημαντικά βραβεία στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων τα βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερου σεναρίου, καλύτερου Ανδρικού Ρόλου και φωτογραφίας. Τρία χρόνια αργότερα, θα επιστρέψει στο διαγωνιστικό των Καννών με την ταινία Ο οικογενειακός φίλος, ενώ το 2008 θα συνεργαστεί γι’άλλη μια φορά με τον Τόνι Σερβίλο, στο Il Divo, με το οποίο θα συμμετάσχει για τρίτη φορά στο διαγωνιστικό των Καννών, κερδίζοντας αυτή τη φορά το βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Η ταινία ήταν υποψήφια και για το Βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ στα Όσκαρ και απέσπασε επίσης 7 βραβεία Ντονατέλο, τρία Χρυσά Τσακ και πέντε Αργυρές Κορδέλες. Το 2010, ο Σορεντίνο εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Hanno tutti ragione, το οποίο κέρδισε κοινό και κριτική, και ήταν φιναλίστ για το Βραβείο Strega, το πιο σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο στην Ιταλία. Το This Must Be The Place είναι η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία και η τέταρτη ταινία του που συμμετείχε στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών.

Πάολο Σορεντίνο

Η μεγάλη νύχτα / Πάολο Σορεντίνο

O Μανόλο, κομμωτής διασημοτήτων, δοκιμάζει για πρώτη φορά κοκαΐνη μια νύχτα στα Ηλύσια Πεδία. Περιφερόμενος ανάμεσα σε ντισκοτέκ και μέντιουμ, χήρες βαρώνες και βαποράκια, καταφέρνει επιτέλους να ξεμοναχιάσει τη διάσημη σταρ του κινηματογράφου Αριέλ Μπακίνι, ωστόσο...


Σκηνοθεσία:Πάολο Σορεντίνο
Σενάριο:Paolo Sorrentino, Anna Mitone
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Mario Amura
Μοντάζ:Cristiano Travaglioli
Με τους:Roberto De Francesco, Chiara Caselli, Giovanni Esposito
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Indigo Film, Italy T. +39 06 7725 0255 F. +39 06 7707 9042 info@indigofilm.it www.indigofilm.it
Παραγωγός:Francesca Cima, Nicola Giuliano
Παραγωγή:Indigo Film, Italy
Χώρα Παραγωγής:Ιταλία
Φορμά:Betacam SP Έγχρωμο
Διάρκεια:15'
Έτος Παραγωγής:2001
Βραβείο Νέα Ματιά - Rome Independent Film Festival 2005
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011 - 19:45 | ID:025
OΛYMΠION:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011 - 13:00 | ID:912
Επιστροφή
Χορηγοί








 
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία